Pogosto zastavljena vprašanja

Tukaj boste našli odgovore na vprašanja, ki ljudi najpogosteje zanimajo.

Ali zaradi hišnih ljubljenčkov ali klimatskih naprav lahko pride do težav? Ne! V nasprotju s številnimi konvencionalnimi alarmnimi napravami hišni ljubljenčki ne predstavljajo težav. Tako ljudje, kot tudi živali se lahko prosto gibajo, ne da bi se pri tem sprožil alarm. Tudi lopute za mačke, pasivni sistemi ogrevanja oz. hlajenja, klimatske naprave in kamine se lahko uporablja brez težav.
Ali se lahko sistem uporabi tudi za zavarovanje objekta prek več nadstropij? Da, to drži! Bublitz B1/ B2 nadzira en objekt tudi prek več nadstropij. To pomeni varnost za vse odrasle. Edini predpogoj je, da med prostori, katere se varuje, obstaja zračna povezava. To pomeni, da morajo notranja vrata bodisi ostati za eno režo odprta ali pa je potrebno pustiti režo za zrak, npr. pod vrati. Pri popolnoma zatesnjenih notranjih vratih se nadzor izvaja do zaprtih vrat ali pa se za tak prostor namesti magnetni kontakt.
Kaj se zgodi v primeru izpada omrežnega napajanja? Naši alarmni sistemi B1/ B2 so opremljeni z baterijami in zdržijo približno 48 ur brez omrežnega napajanja.
Ali so okna lahko odprta v nagnjenem položaju ali pa popolnoma odprta? Seveda, okna so lahko odprta v nagnjenem položaju ali popolnoma odprta. To je še ena dodatna prednost naših alarmnih naprav. Tudi nagnjeno odprto okno se z našim sistemom še naprej nadzira. Ponoči lahko pustite okno v vaši spalnici popolnoma odprto in vsa ostala okna v vaši hiši bodo še naprej pod nadzorom našega sistema.
Kako se alarmni sistem obnaša v primeru neurja/nevihte ali če se v okno zaleti ptič? Pri neurju je potrebno vsa okna in balkonska vrata ter vhodna vrata zapreti, da se zaradi loputajočih ali nagnjenih oken ali balkonskih vrat ne sproži alarm. Verjetnost za to je sicer zelo majhna, pa vendar, če se okna ali vrata zaradi nevihte sunkovito zaprejo, to lahko sproži alarm. Če so vsa okna in vrata zaprta in če je bila alarmna naprava s strani našega strokovno usposobljenega osebja pravilno nastavljena, potem tudi pri hudem viharju ne bo nobenih težav. Nevihte, letala ali trki ptičev ob okensko steklo ne povzročajo alarma, ker naprava kot osnovo za alarm zaznava samo za vlom tipične spremembe; to zaznavanje se izvaja s pomočjo povsem določenega zaporedja impulzov vibracij zraka.